SCHIMMELNAGELS BEHANDELEN

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 10:04

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels in het nagelbed zitten. Om je schimmelnagels effectief te behandelen kan lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie ingezet worden. De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

SCHIMMELNAGELS HOE BEHANDELEN ?


 Behandelingsmogelijkheden:

 • Verwijderen van geïnfecteerde nagelplaat
 • Applicatie van lokale schimmelwerende lak
 • Antimycotia
 • Lasertherapie

 

KALKNAGELS LASERBEHANDELING 
HOE VEEL LASERBEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG? 

 

Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. De behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Nazorg is even belangrijk als de therapie op zich, dus verder thuis nazorgen is de boodschap voor een grote slaagkans.

Is het besmettelijk?

Schimmels die een infectie veroorzaken zijn meestal afkomstig van een dier of mens in de directe omgeving en zitten in de huidschilfertjes. Deze huidschilfertjes laten los en kunnen zich zo verspreiden. Bij aanraking van deze huidschilfertjes is er een kans op besmetting.

De behandeling

Het nagelbed van de schimmelnagel wordt door middel van een laser verhit, waardoor de schimmel wordt vernietigd. Er zitten geen bijwerkingen aan deze behandeling en er is geen verdoving nodig. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van de nagels. De schimmelnagel mag niet te dik zijn en zal moeten worden voorbehandeld door de pedicure of dien je zelf zo dun mogelijk te vijlen.

 

Na de behandeling is het belangrijk ook uw schoeisel te behandelen met een antischimmelpoeder, om een nieuwe infectie aan de nagels te voorkomen.

Uiteindelijk zal het zeker 9 tot 12 maanden duren voordat de schimmel eruit gegroeid is.

Was uw sokken, handdoeken en beddengoed met een scheut natuurazijn erbijSchimmelkiemen kunnen zich hardnekkig nestelen en overleven in vele omstandigheden.

Duur van de behandeling

Een stuk nagel dat is aangedaan door nagelschimmel kan nooit meer herstellen, die moet uitgroeien! Als er eenmaal een schimmel in de nagel zit is het zaaks deze te bestrijden en zorgen dat de schimmel niet verder kan uitbreiden.

Verder moet de aangedane nagel gewoon uitgroeien en is het belangrijk dat er geen herbesmetting kan plaatsvinden. Behandeling van de schoenen en de sokken is dus ook zeer belangrijk!.Gemiddeld genomen moet men rekenen op een behandeling van 6-12 maanden, afhankelijk van de mate van besmetting. 

 

 • Droog uw voeten altijd goed af, zeker tussen de tenen!
 • Gebruik elke dag schone sokken die bij voorkeur van katoen of wol zijn gemaakt.
 • Blijf niet lang rondlopen met natte sokken of schoenen.
 • Draag ruime, ventilerende schoenen, liefst van leer.
 • Gebruik zo min mogelijk zeep bij het wassen van uw voeten. Spoel uw voeten altijd goed af om zeepresten te verwijderen.
 • Draag slippers wanneer u zich in vochtige ruimtes begeeft (sportschool/sauna/zwembad) zodat u niet besmet wordt.
 • Zorg voor voldoende weerstand door een gezonde levensstijl.
 • Als u regelmatig in de sportschool, zwembad sauna etc komt, gebruik dan preventief FunghiClear.

 

De keuze van de juiste therapie hangt af van de lokalisatie en de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en van de soort schimmel die de nagel infecteert.

De beste resultaten worden bekomen wanneer verschillende therapieën samen gecombineerd worden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.