BOEK NU JE AFSPRAAK ONLINE

HET KAN VOORKOMEN DAT DE ONLINE AGENDA UIT LIGT. INDIEN DIT ZO IS GELIEVE DAN EEN BERICHT TE STUREN EN DAN BOEKEN WIJ ZELF OF DAN WORDT U GEBELD. HET KAN VIA DE ONDERSTAANDE BUTTON.

Laserontharingen die op de avond moeten en er zijn geen plaatsen in de agenda - stuur even een berichtje. 

Hoe kan ik een afspraak boeken ?

Afspraken kunnen via de online agenda of u kan even bellen of snel whatsappen. Let op uw doet een aanvraag tot en u krijgt erna een bevestiging als het in orde is of er wordt eventueel gevraagd om te schuiven. 

Ik vind geen gepaste afspraak wat nu ?

Bel of stuur een bericht wij kunnen vaak meer zien in de agenda en kunnen zelf wat dingen aanpassen. Een nee heb je een ja kan je altijd krijgen . 

Is mijn afspraak online ook meteen vastgelegd?

Alle afspraken worden eerst nagekeken en worden doorgaans binnen de 3h bevestigd. U krijgt hiervan een bevestigingsmail.

Het lukt me niet om een online een afspraak te boeken , wat nu ?

Geen paniek. Je kan even bellen en als ik niet meteen antwoord laat dan een voicemail achter of stuur een bericht. Niet via instagram want deze worden veel te laat gezien. 

Kan ik na de openingsuren een afspraak krijgen

We zijn op zaterdag en zondag gesloten. In de plaats hiervan hanteren we avonduren om iedereen te kunnen helpen. 

Ik twijfel of ik wel een afspraak moet nemen.

Indien je onzeker bent dan kan je altijd een telefonische consultatie aanvragen of advies. We begrijpen dat de drempel soms héél groot is en niet iedereen is uit hetzelfde hout gesneden. 

Een afspraak boeken en dan last - minute annuleren omdat je dit nooit gedaan hebt heeft voor jou en ons geen zin. Wij lijden inkomensverlies en u gezichtsverlies. 

Indien je er zin in hebt ga ervoor ! Indien je teveel twijfelt gewoon niet doen mss heb je op een later tijdstip wél de zin. 

Weet dat jullie altijd welkom zijn met vragen.

Kan ik een afspraak nemen via mail?

Neen , enkel afspraken via telefoon, bericht, whatsapp of de online agenda zijn geldig. We hebben graag dat iedereen zich identificieert en hopen zo nepafspraken te vermijden. 

Afspraken via mail , instagram of andere kanalen zijn geldige afspraken. 

Ik moet mijn afspraak annuleren

Afspraken annuleren is kosteloos en kunnen tevens 24h op voorhand zelf via de app gewijzigd worden. Als u hier geen gebruik van maakt dan geeft u ons als bedrijf niet de kans om anderen verder te helpen en zorgt u persoonlijk dat wij economisch verlies lijden. Kan u online niet wijzigen dan stuurt u een bericht of belt u even. We zijn flexibel. Aub NIET via instagram we  krijgen als professioneel bedrijf veel spam dus jullie berichten worden gemist of niet gelezen. liefst via whatsapp of gewoon bericht. 

Ik ben ziek , wat nu ?

Ziek is afspraak annuleren. Weet je dit op voorhand dan wacht je niet op het laatste moment om te annuleren. Geef ons de kans om onze planning te herzien. Dit is onze broodwinning en krijgen niet geen vergoeding voor onze verloren tijd zoals iemand die voor een werkgever werkt. Wat zou u ervan vinden indien u geen loon ontvangt omdat u bvb niet zou kunnen gaan werken buiten uw macht? Exact, daar zou u absoluut niet gelukkig van worden. Iedereeen kan ziek worden en we zijn heel erg flexibel dat is geweten en hopen heel erg dat hier rekening mee gehouden wordt.

Wat als je een NO SHOW doet.

Een No Show betekent dat je een afspraak neemt en niet komt opdagen of zelfs niks laat weten. Je wordt meteen geblokt in de online agenda en je kan géén online afspraak meer boeken. 
Je kan een afspraak vergeten of er kan altijd iets gebeuren dat is overmacht. 

Wanneer u niet komt opdagen krijgt u binnen het kwartier een reminder en als daar geen reactie op komt binnen de 2 dagen dan bent u sowieso niet meer welkom. 

Ik ben een nieuwe klant, kan ik ook boeken ?

Nieuwe klanten zijn welkom. We hebben wel een klantenstop voor Brows solo maar niet voor de browbar. Wenkbrauwen en bovenlip kunnen wel ingeboekt worden bij andere gelaatsbehandelingen. 

Bent u een nieuwe pedicure klant ?

Nieuwe pedicure klanten dienen even ons te contacteren ook met  speciale voetaandoeningen, dan vragen we u om eerst even contact op te nemen om de correcte behandeling te bespreken.

Ik heb gellak op mijn tenen van een ander salon, wat nu ?

Wij werken niet op gellak van andere salons omdat we hierdoor extra werktijd hebben en we dit niet op voorhand kunnen calculeren. Het valt op dat het heel vaak verzwegen wordt wat ons een beetje problemen geeft met de planning.  Kom je toch zonder iets te melden dan rekenen we de extra werktijd aan . 

Is een handdoekje verplicht bij een pedicure?

Handdoekje is verplicht om kruisbesmetting tss klanten te vermijden. Ik ben hier heel streng in om hoge hygiëne maatregelen te bewaren tussen klanten en in de goede werking van het salon. 

Hoe kan ik betalen ?

 Betalingen kunnen via payconiq / cash / doe es Genk kaart / consumptie - ecocheques op papier** - Geen creditcard /Cadeaubon NIChE*/ op voorhand  indien het een verrassing is voor iemand. 

*Cadeaubonnen zijn enkel geldig op behandelingen. 

* Vervallen cadeaubonnen ? bel ons en we gaan die omzetten. 

In de toekomst zal dat ook online kunnen via de boekingspagina maar dit is nog niet actief. 

Vervallen cadeaubon, wat nu ?

Bel ons even en we hernieuwen de bon . 

Ik wil iemand verrassen, Kan dit ?

Absoluut dat komt heel vaak voor. Kom even of bel even en dan kijken we hoe we dit kunnen regelen om een leuke verrassing te organiseren voor een vriendin of geliefde. 

Betaling wordt op voorhand geregeld zodanig dat de verrassing compleet is. Wij staan hier voor open. 

Geen volledige naam = geen afspraakbevestiging.

Enkel volledige namen kunnen een afspraak boeken. Initialen zijn niet geldig. We weigeren deze afspraken omdat dit vaak op nepafspraken wijzen. U krijgt hierover bericht en als u zich indentificeert dan krijgt u alsnog een bevestiging.