ACNE AANPAKKEN

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 14:53

Puistjes geven ons uiterlijk een onverzorgde look en bezorgen ons heel wat kopzorgen.
Gelukkig is het niet zo moeilijk om dit probleem aan te pakken. Geduld en de juiste producten gebruiken helpen ons al een hele eind en ik zal jullie uitleggen waarop jullie moeten opletten.

Acne wordt veroorzaakt door de Probionibacterie. Wanneer deze verstoord is gaan deze woelen en is de talgcontrole uit balans. Hierdoor stijgt de kans om puistjes te krijgen. Ook wanneer we een hormonale verandering ondergaan kunnen we dit aflezen op het gelaat.

Om dit probleem aan te pakken gaan we een aantal actieve stoffen inzetten. De meest populaire zijn de Salicyzuren, Niacinamide, Vitamine C , Retinol of beter genkend onder de commerciële naam vitamine A. Let op met vitamine A, dit mag niet gebruikt worden door mensen met een intollerantie of die zwanger zijn. Wanneer dit zo is kan dit vervangen worden door Bukuchiol. Een gepatternteerd ingrediënt van Medik8 met dezelfde werking als retinol.

Naast een goede hoop aan actieve ingrediënten mogen we ons verzorgingsritueel niet vergeten. We starten en eindigen onze dag met een goede reiniger dat onze huid niet uitdroogt. In de ochtend is het aangeraden om een Vitamine C in te zetten en op de avond een retinol. Ook hier retinol enkel op de avond want uv desactiveert de stof.
Een goede hydratatie is zeer belangrijk. Een huid dat gehydrateerd is heeft automatisch een betere celvernieuwing.

Naast het gebruik van goede producten kan de Dermatoloog samen met een Esthetisch Deskundige jou al een hele eind verder helpen. Huidverbeteringstechnieken en medicatie bij zware acne kunnen ingezet worden. Hoe sneller hoe liever. Maar dit vraagt een portie geduld en inzet van de klant. Waar een wil is is een weg. Onder het thema acne in de webshop vinden jullie alle producten terug. Inder er vragen zijn, geef ik jullie graag meer uitleg over technieken en producten

 

Cathy De Vuono

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.