HUIDPROBLEMEN HOE AANPAKKEN

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 12:00

SKINCARE vindt tegenwoordig zijn opmars bij de bevolking. Nog nooit zoals vandaag is het een hot onderwerp en wilt iedereen een fantastische huid.  Een witte, vlekkeloze huid met een glasachtige structuur is de norm. Trouwens een trend die komt overgewaaid uit China. We zien méér en méér mensen streven naar de perfecte huid.  En om dit te bekomen zijn er allerhande technieken die ik voor jullie uit de doeken ga doen.

 

Om te starten hebben we de de BB-Glow. Een techniek waarbij het gebruik vaan een elektrische pen, bepaalde stoffen worden ingebracht in de epidermis. Dit gaat er voor zorgen dat we een egalere teint gaan hebben en zo een optische fijnere huidstructuur vertonen. Ben ik fan van deze techniek? Ik huiver een klein beetje door het idee dat kleurstoffen in de huid geïnfiltreerd worden;  Ik hanteer deze techniek niet omdat ik voorstander ben van echte huidverbetering.  Hier ga je enkel de huid met pigmentstoffen coveren.

Naast deze techniek hebben we ook Microneedling . Weer met dezelfde soort pen gaan we aan de hand van steriele naaldjes de epidermis of de dermis beschadigen met gevolg dat de fibroblasten worden geactiveerd. De fibroblasten zorgen er voor dat Collageen en Elastine worden aangemaakt waarbij de huid terug aan volume en elasticiteit gaat winnen. Let op, deze techniek kunt u best laten uitvoeren door een cosmetische arts of een esthetisch deskundige daar we eigenlijk door de huidbarrière gaan is het héél belangrijk om de juiste technieken en producten te gebruiken om infectiegevaar te vermijden. Wanneer we de dermis doorboren moeten we vermijden dat gevaarlijke stoffen in de bloedbaan komen. Ook ingridiënten die onschuldig lijken kunnen nefast zijn voor ons systeem .

Beter voorkomen dan genezen is hier de boodschap.

De Hydrotherapie is een trend gekend van de laatste jaren . Ondermeer de bekendste is de hydrafacial. Let op dit is een merknaam, zoals bvb een Audi het merk van een auto is.  Er zijn verschillende merken die aan hydra therapie voldoen. Deze techniek zoals de naam al voorspelt, maakt gebruik van water. Door de injectie van water en de zuigkracht van het toestel gaan we een diepere , grondigere reiniging bekomen van de opperhuid. Hierdoor gaan we het vernieuwingsproces van de huid versnellen.

Keratinocyten, de cellen van de opperhuid, laten sneller los, waardoor we frisser en jonger gaan uitzien. 


Een andere techniek die aan huidverbetering doet, is de IPL techniek in combinatie met radio frequentie. Dit is  huidverbetering op een hoger niveau. We gaan sneller resultaten boeken waardoor we sneller tevreden zullen zijn. Deze techniek is zeer efficiënt maar ook kostelijk. Beschik je over een groter budget is dit een aangewezen huidtherapie voor een snel en goed resultaat.

De impulsed light of de diodelasers worden ingezet voor haarverwijdering. We zien vaak  na de 40 jaar meer  hormonale haargroei.  Vaak is het een aandoening dat parallel gaat met PCOS. Het Polycysteus Ovarium Syndroom. Deze hormonale afwijking gaat er voor zorgen dat er plaatselijke haar groeit in het gelaat voornamelijk op de kaaklijn of de wangen. Door deze te behandelen kunnen we het uiterlijk aanzienlijk verbeteren. Men gaat zich beter in hun vel voelen en beter gaan presteren op andere vlakken.  Geduld is een mooie zaak .

 

Cathy De Vuono 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.