Herfst, het ideale seizoen om te starten met huidverbetering!

Gepubliceerd op 21 oktober 2022 om 14:24

Nu de herfst weer is begonnen is het de perfecte periode om de huid weer wat extra aandacht te geven. Wellicht wordt jou huid erg droog en grauw in de herfst en winterperiode of heeft je huid na de zomer wat zonschade opgelopen waardoor er nu pigmentvlekken aanwezig zijn. Gelukkig kun je met de juiste behandelingen zorgen dat ook jou huid in de herfst weer gaat stralen! 

Welke behandelingen zijn dan geschikt voor deze periode?

 

Chemische peelings of een kruidenpeel.

Hierdoor wordt de bovenste huidlaag met dode huidcellen verwijderd en de productie van elastine en collageen in de huid gestimuleerd. De huid wordt hierdoor egaler en stralender, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

 

Microneedling:

Microneedling maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. De microneedling behandeling kan perfect gecombineerd worden met de Calecim producten voor een optimaal resultaat en kortere hersteltijd! De behandeling wordt ingezet voor huidverbetering, grove poriën, (acne) littekens en fijne lijntjes.

 

Laserontharing en enkele mythes

 

Het is niet goedkoop

Laserontharing heeft een prijskaartje, zeker voor grote oppervlaktes zoals de benen en net zoals een maandelijkse wax beurt. Er is natuurlijk een investering. Na 6-9  sessies ben je voor 80 tot 90%  haarvrij en heb je hooguit een onderhoud sessie nodig om de zoveel tijd. Scheermesjes en waxbeurten zijn voor de rest van je leven. De prijs van laserontharing komt overeen met 5 à 7 jaar harsen.

 

Het is heel pijnlijk

Indien de behandeling correct is uitgevoerd, door een gekwalificeerd persoon, zou de pijn minimaal moeten zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van persoon tot persoon én van zone tot zone. Onze gekoelde laserkop, neutraliseert de warmte om het zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Laserontharing is definitief

Definitieve ontharing bestaat niet, met geen enkel soort apparaat of methode. Door bijvoorbeeld medicijnen en hormonen kunnen er nieuwe, slapende zakjes weer geactiveerd worden. Vandaar dat het ook wordt aangeraden om af en toe eens een onderhoudsbeurt te doen.

Wat wij wel kunnen voorspellen, is een definitieve vermindering (80-90%) is  van de haargroei. 

 

WAAROM NOG PEDICURES IN DE WINTER?

Veel vrouwen, maar ook mannen, hebben dan de neiging om niet meer naar hun voeten en teennagels om te kijken, omdat deze toch niet meer voor anderen zichtbaar zijn. Een goede voetverzorging is echter ook in de herfst en winter belangrijk.

WINTER VEROORZAAKT VOETPROBLEMEN.

Je voeten zitten vooral in de winter hele dagen verstopt in een paar dikke sokken en in warme laarzen of schoenen. Vooral bij laarzen en schoenen die niet van leer zijn en bij sokken die niet van katoen of wol zijn, gaan voeten flink zweten. Zo ontstaat een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Naast deze problemen kan het dragen van dit schoeisel ook leiden tot andere voetproblemen, zoals kloven en eelt. Daarom adviseren wij u om uw voeten en teennagels ook tijdens de herfst- en wintermaanden goed te verzorgen om problemen te voorkomen.

 

Tot snel!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.