Schimmelnagels Laseren: Een Effectieve Oplossing voor Gezonde Nagels

Schimmelnagels, ook bekend als onychomycose, zijn een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie in de nagels. Deze aandoening kan leiden tot verkleuring, verdikking en broosheid van de nagels, waardoor ze er onaantrekkelijk uitzien en soms zelfs pijnlijk kunnen zijn. Gelukkig is het laserbehandelen van schimmelnagels een effectieve en veilige methode om van deze vervelende aandoening af te komen.

Hoe Werkt Schimmelnagels Laseren?

Tijdens een laserbehandeling voor schimmelnagels wordt een speciale medische laser gebruikt om gericht warmte af te geven aan de nagel en het nagelbed. Deze gecontroleerde warmte vernietigt de schimmel die de infectie veroorzaakt, terwijl het gezonde weefsel van de nagel en de omliggende huid intact blijven. Na verloop van tijd zal de aangetaste nagel uitgroeien en vervangen worden door een gezonde nagel.

Voordelen van Schimmelnagels Laseren

 • Effectiviteit: Laserbehandelingen hebben een hoog succespercentage bij het elimineren van schimmelnagels.
 • Geen Bijwerkingen: In tegenstelling tot sommige medicinale behandelingen hebben laserbehandelingen voor schimmelnagels weinig tot geen bijwerkingen.
 • Pijnloos: De meeste mensen ervaren minimale tot geen pijn tijdens de procedure, die meestal slechts enkele minuten duurt.
 • Geen Hersteltijd: Je kunt direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten.
 • Veiligheid: Laserbehandelingen voor schimmelnagels zijn over het algemeen veilig en worden uitgevoerd door ervaren professionals.

Wat te Verwachten Tijdens de Behandeling

 1. Voorbereiding: Je nagels worden schoongemaakt en eventueel ingekort om de laserbehandeling effectiever te maken dan moet je ook een pedicure inboeken. (Niet altijd verplicht)
 2. De Behandeling: De laser wordt gericht op de aangetaste nagels, waarbij warmte wordt afgegeven om de schimmel te vernietigen.
 3. Na de Behandeling: Mogelijk ervaar je lichte warmte of tintelingen in de behandelde nagels, maar dit verdwijnt meestal snel.

Voor Wie is Schimmelnagels Laseren Geschikt?

Schimmelnagels laseren is geschikt voor mensen die last hebben van schimmelnagels en op zoek zijn naar een effectieve oplossing zonder bijwerkingen. Het is belangrijk om een consult te plannen met een ervaren specialist om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Na de Behandeling

Na een laserbehandeling voor schimmelnagels is het belangrijk om goede voet- en nagelhygiëne te handhaven om verdere infecties te voorkomen. Je specialist kan je adviseren over specifieke nazorginstructies om ervoor te zorgen dat je nagels gezond blijven.

Plan Jouw Laserbehandeling voor Schimmelnagels Vandaag Nog!

Wil je afscheid nemen van schimmelnagels en weer gezonde, mooie nagels hebben? Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een laserbehandeling voor schimmelnagels. Onze ervaren professionals staan klaar om je te helpen op weg naar gezonde nagels!

Hoe ziet een schimmelnagel eruit?

Een schimmelinfectie aan de nagel kan zich op verschillende manieren manifesteren. Veel voorkomende verschijnselen zijn:


* Het gedeeltelijk loslaten van de nagelplaat aan de top van de nagel (distale onycholysis),


* Hoornvorming onder de nagelplaat waardoor deze omhoog geduwd wordt.


* Oppervlakkige witte of gele verkleuring van de nagelplaat (oppervlakkige mycose).

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om schimmelnagels/kalknagels te verwijderen?

 

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig met intervallen van 4 weken. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. 

 

 

 

LET OP ! Dit is een combinatiebehandeling. Thuiszorg is even belangrijk om de schimmel in te tomen. Enkel laseren zal niet voldoende zijn. 

LASEREN SCHIMMELNAGEL
Per Nagel (enkel en alleen als de rest in orde is ) € 25
Eén voet € 55
Twee voeten € 85

Indien de schimmel té gevorderd is, gaan we  beide voeten  behandelen anders is de behandeling niet succesvol. Volhouden en adviezen opvolgen leiden tot succes. Voor dat u start wordt u hierover geïnformeerd. 

De behandeltijd is non - medisch noch invasief. Resultaten verschillen van persoon tot persoon en is niet voorspelbaar.  Er zijn sommigen die maanden in behandeling zijn en sommigen die na 2 maand(2sessies) al resultaat behalen. Dit is afhankelijk van de omgevings- en persoonlijke factoren van de te behandelen persoon. In feite is het een trial and error verhaal en gelukkig zien we meer slagingen dan mislukkingen. Heel veel is afhankelijk van de inzet van de klant. Wanneer de schimmel heel hardnekkig is , gaan we er sowieso uit dat het een paar maand zal duren. Dit is het geval wanneer de schimmel al over de helft van de nagel zit. Zit hij al volledig in de lanula dan zal het langer duren. Deze behandeling is ook altijd in samenspraak met een dokter om zo tot het beste resultaat te komen. 

Behandeling in process.

Beschaamd over je voeten? Wij hebben de beste make over technieken om weer van je voeten te houden.

Hoe kun je voetschimmel voorkomen?

 

Het is belangrijk om voetschimmel te voorkomen, want het kan gemakkelijk terugkomen. Je kunt voetschimmel helpen voorkomen door het volgende te doen en dit geldt ook voor kinderen met voetschimmel:

 • Sokken wassen op hoge temperatuur en binnenstebuiten zodat de besmette huidschilfers zullen verdwijnen. Trek dagelijks schone sokken aan, want sokken kunnen je gemakkelijk opnieuw besmetten met voetschimmel. 
 • Gebruik geen zeep voor het wassen van de voeten of gebruik een natuurlijke zeep zonder chemische toevoegingen. Je kunt ook een PH5-wastablet of een wasemulsie gebruiken. Het is namelijk belangrijk dat de zuurgraad van de huid niet wordt aangetast. Vervolgens de voeten goed afspoelen.
 • De voeten altijd goed afdrogen met een schone handdoek. Vergeet daarbij niet om goed tussen de tenen te drogen.
 • Je kunt eventueel talkpoeder gebruiken tussen de tenen zodat de voeten droog blijven. 
 • Draag alleen sokken gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals (biologisch) katoen of hennep.
 • Draag alleen schoenen van natuurlijk materiaal, zoals leer of linnen; vermijd schoenen gemaakt van polyester. 
 • Loop thuis regelmatig op blote voeten zodat de natuurlijke balans van de voeten behouden blijft. 
 • Draag slippers in openbare ruimten, zoals een zwembad of een sauna waar veel mensen op blote voeten lopen. 
 • Douche of badder niet te lang en niet te heet.
 • Zorg voor een sterk immuunsysteem zodat je minder vatbaar bent voor een schimmelinfectie.
 • Geef kinderen een eigen haarborstel.
 • Laat kinderen geen kleding wisselen met andere kinderen.
 • Zorg ook voor een goede voetverzorging bij kinderen.

 

Hoe kan ik mijn schimmelnagels thuis het beste verzorgen?

 

 • Ondersteuning met   anti-schimmelproducten voor in de schoenen.
 • Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden.
 • Wassen met germicide zeep. (Zie hieronder)
 • Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers.
 • Elke dag propere sokken.

   

   

Ja, ik heb interesse in het laten behandelen van schimmelnagels

Maak hieronder je afspraak voor een consult en laat je informeren.

www.niche-beaute.be