BIO PEEL 

Bio Peel 

De Bio Peel Powder is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden.
Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Onze Bio Peel bevat GEEN waterstofperoxide! Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan

 

Werking kruidenpeeling heeft een meervoudige werking:

– “Peelt” de huid, waardoor de dode huidcellen worden verwijderd

– Heeft een sterk antibacteriële werking

– Verkleint de poriën en verkoelt de huid

– Stimuleert de bloedsomloop

– Kalmeert de huid en versnelt de genezing van de huid

– Bevat een complex van vitaminen: vitamine A om de huidstructuur en celvernieuwing te stimuleren, vitamine E tegen vrije radicalen, vitamine B complex om de algemene conditie van de huid te bevorderen

 

De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties: 

- virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden 

- kanker, ook wanneer de cliënt nog kankermedicatie inneemt

 - open wondjes 

- actinische keratose 

- bepaalde medicatie De medicatie die een contraindicatie zijn: 

- Retinoïden, Vitamine A-zuur ( 6 weken) 

- Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) (in overleg met arts) 

 

Na de behandeling voelt de huid schoon en glad aan. Ook kan de huid een beetje rood kleuren en trekkerig aanvoelen. In de dagen na de Bio Peel kan de huid wat gaan schilferen en het trekkerige gevoel kan ook nog enkele dagen aanhouden. Tijdens deze fase is de huid hard bezig met het loslaten van meer dode huidcellen en het vernieuwen van de huid. Op deze manier komt na enkele dagen een stralende huid tevoorschijn.

 

Om het beste resultaat te behalen, kan je de Bio Peel in kuurverband doen. Deze kuur bestaat uit 4 tot 6 behandelingen, waarbij je 7 tot 14 dagen tussen de behandelingen houdt. Daarna kan je bijvoorbeeld de Bio Peel behandeling iedere 6 weken ondergaan om het gewenste resultaat te onderhouden.

 

Deze bio-kruidenpeeling kent twee huidreacties:

reactie 1 - directe roodheid en warmte van de huid

reactie 2 - indirecte roodheid en warmte van de huid (dit treed een paar uur later pas op)

De reacties zijn heel normaal, duren maximaal 48 uur en horen bij het proces.

 

Belangrijk om te weten;

  • Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de Bio Peel ontgiften namelijk de huid,  maar ook de Botuline Toxine (de werkzame stof in Botox).
  • Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.
  • Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten; Microdermabrasie, sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling.
  • Ondanks dat de huid niet specifiek photosensitief wordt door de Bio Peel, raakt de huid wel een aantal dode huidlagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Hierdoor raden wij aan om tenminste 7 dagen een UV-bescherming te gebruiken na een Bio Peel behandeling.
  • Zonnebank kan 14 dagen na de Bio Peel.
  • Geen peelings voor een behandeling
  • Sauna heeft een exfoliërende werking dus hiermee 7 dagen ervoor en erna even stoppen. Dit kan de huid extra gevoelig maken en kan de huid reactief maken. 

 

 

BIOPEEL GREEN Prijs
Biopeel € 85
Biopeel pro (met hydra derma facial) €100